Het Meditatie proces

Het meditatie proces, zoals dat bij Chi Skills gedoceerd wordt, is sterk geïnspireerd door de methoden van Boeddhisme, Taoïsme en vooral Hermetica. De kern van de training is het leren herkennen en loslaten/ bevrijden van onbewuste patronen die ons hinderen in onze beleving. Leren loslaten is de ultieme vaardigheid.

Observatie van het komen en gaan van gedachten, emoties en lichamelijke reacties.

We kunnen alleen loslaten als we door hebben dat we iets vasthouden. Dit begint met Mindfulness, ofwel: zelf observatie. Als we het onbewuste bewust maken, dan is loslaten het gevolg. Interne rust is het bijproduct.

Concentratie op een object.

Door onze aandacht te leren richten op een object, zoals bijvoorbeeld onze ademhaling, een vlam, of een affirmatie neemt onze wilskracht toe. Ook leren we ‘onszelf’ weg te halen tussen het observeren en het object. Dat wil zeggen: de filter, het ego, de commentator. Interne rust is het bijproduct.

Het direct afstemmen van ons bewustzijn op de frequentie van stilte, interne rust en leegte. Het direct betreden van het nu. Ruime aandacht.

Deze 3 fasen worden ondersteund met het leren van de goede houding, theorie en hoe dit alles te implementeren in het dagelijks leven. Verder wordt er in workshops diep ingegaan op methoden van transformatie, met veel praktische tips.

Met regelmaat worden er meerdaagse workshops georganiseerd, in kleine groepen, om deze vaardigheden te leren.

Bekijk de workshops

Geïnspireerd door de toewijding, kennis en fijne begeleiding van Armand heeft de meditatieworkshop mij veel opgeleverd. Armand verstaat als leraar de kunst om jou te laten inzien wat je zelf bezit aan kennis en vaardigheden, waardoor je zelf meester kunt worden van je eigen proces.”

– Angelique Jonker –
Zoetermeer

Bewustwording is de sleutel tot verandering, en toewijding + daadkracht zijn de uitvoering daarvan. Op enthousiaste en professionele wijze verbindt Armand deze elementen met elkaar in een helder stappenplan met de daarbij behorende tools. Aan het eind van de training heb je prachtig gereedschap in handen waarmee je aan de slag kan gaan! Al binnen 2 maanden na het starten van mijn traject waren er veranderingen merkbaar. Met als grootste pluspunt: meer ENERGIE! Armand is een inspirerende “wegwijzer” op mij pad gebleken.”

– Joyce Stokmans –
Zoetermeer