Train met mij

Chi Skills biedt een aantal verschillende lesvormen aan:
Centraal in alle lessen staat de ontwikkeling van Chi Kung. Bij privélessen is het daarnaast mogelijk om op een specifiek onderwerp te concentreren zoals bijvoorbeeld Taichiquan of meditatie.
In workshops en cursussen wordt diep ingegaan op verschillende aspecten en toepassingen van Chi Kung, Tai Chi, Meditatie , Pushing Hands, Fa Jin etc…
Klik op een lesvorm voor meer informatie of neem contact op.

‘You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all I’m offering is the truth’ – The Matrix

In januari 2017 ben ik begonnen met mijn TaijiQuan lessen bij Chi Skills (toen nog Tai Chi Zoetermeer geheten), nadat ik al jaren bij verschillende scholen TaijiQuan en Qigong heb beoefend. Omdat ik een ‘zoeker’ ben, merkte ik dat ik bij veel scholen ‘iets’ miste. Ik kon destijds niet goed aangeven wat ik mistte, maar hierdoor ben ik wederom op zoek gegaan en bij Armand van Middendorp terecht gekomen voor privé lessen. Vrij snel herkende ik in Armand ook een ‘zoeker’ én daarmee een gelijkgestemde. Dit kwam al meteen tot uiting in de trainingen bij Armand. Voor mij voelde dit als ‘thuiskomen’. Bij Armand krijg je, zo je wilt, het complete plaatje aangeboden. TaijiQuan en Qigong zijn meer dan bewegingsleren. In veel scholen wordt louter een vorm getraind en is het mijns inziens meer gymnastiek dat wordt onderwezen. Realiseer je dat TaijiQuan óók een ‘martial art’ is en daarnaast een interne kunst, wat maakt dat je tevens op energetisch niveau bezig bent. Armand zorgt er in zijn lessen voor dat alle aspecten bij elkaar komen. Hij gunt je groei op velerlei gebieden en zorgt er voor dat je, met hem aan je zijde, zelf de puzzel gaat leggen en samen op ontdekkingsreis gaat door te doen. Armand weet met zijn lessen de diepte in te gaan en zo snaren te raken die tot op heden geen leraar bij mij heeft weten te raken. ‘It’s all beginning to make sense now’, het yin yang symbool wordt ook wel het Tai Chi symbool genoemd. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom dit zo is. TaijiQuan is een ‘way of life’ en om deze filosofie, deze kunst, te doorgronden heb je iemand nodig die het pad daadwerkelijk bewandelt. Armand bewandelt dit pad met passie. ‘Walk the talk’ is wat hij doet en het mooie is dat hij je een handreiking doet dit samen mét hem te doen om zodoende grote hoogten te kúnnen bereiken. Op dergelijke momenten ga je je afvragen: ‘wie is de leraar en wie is de leerling?’ Dat maakt Armand voor mij een waarlijk docent en ik zie hem als een oefenbroeder waarin we samen bezig zijn de waarheid te ontvouwen! Ik wil eenieder dan ook van harte uitnodigen de handreiking van Armand (the red pill) aan te nemen en op ontdekkingsreis te gaan! Je zult versteld staan!

– Wesley Scheurwater –
Zoetermeer